Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

گارگین نیوز 2

$
0
0

گارگین نیوز 2

 

قاسم سلیمانی همراه هزاران نیروی عراقی، در راه فتح تکریت.

 

 

ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه نیروهای خود را در سامرا گرد آورده اند و آماده حمله به مواضع داعش در شمال هستند.

شهر تکریت، پایتخت زادگاه صدام حسین، اولین مرکز مهم جمعیتی است که عراق می کوشد از داعش پس بگیرد.

این اولین قدم در راه باز پس گیری موصل، دومین شهر بزرگ عراق، از داعشی‌ها است.

 هزاران نیروی ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه از دیروز در شمال عراق گرد آمده اند و در تدارک حمله به یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های گروه تروریستی داعش یعنی شهر تکریت، زادگاه صدام حسین، هستند.

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نیز دیروز در سامره، حدود ۶۰کیلومتری جنوب تکریت، حضور داشت و نیروهای شیعه را برای این حمله که می تواند اولین قدم در راه باز پس گرفتن موصل، دومین شهر بزرگ عراق، باشد، همراهی می کرد.

تکریت واقع در استان صلاح الدین است که بین بغداد، پایتخت عراق، و موصل، پایتخت داعشی‌ها در عراق، قرار گرفته.  باز پس گرفتن راه‌ها و شهرهای این استان برای شکست داعش حیاتی است.

کارشناسان نظامی می گویند عملیات باز پس گیری تکریت آزمون مهمی برای نیروهای عراقی است چرا که این نیروها هنوز موفق نشده اند یک شهر مهم و پرجمعیت را از دست تروریست‌ها در بیاورند.

جاسم الجباره، رئیس کمیته امنیتی شورای استان صلاح الدین، از شهروندان خواست شهرها را ترک کنند و گفت نبرد بسیار دشواری پیش رو است.

حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، ماه گذشته به رویترز گفته بود که ظرف یک ماه آینده کارزار باز پس گرفتن تکریت آغاز می شود. او گفت هنوز معلوم نیست عملیات فتح موصل کی آغاز شود. اما فرماندهی خاورمیانه ارتش آمریکا چند روز پیش گفت حمله برای بازپس گیری موصل در ماه‌های آوریل یا مه، یعنی شاید کمتر از دو ماه دیگر، آغاز می شود.

گروه‌های شیعه‌ای همچون کتائب حزب الله، اصائب اهل حق و سپاه بدر دیروز همه تایید کردند که به سامرا رفته اند.

تکریت همان جایی است که در آن در ماه ژوئن حدود ۱۷۰۰سرباز محلی در آستانه حمله داعش قتل عام شدند و بسیاری قربانیان خانواده‌ها این اعدام‌های دسته جمعی را تقصیر عشایر محلی سنی می دانند.

 

 

ترکیه برای تخلیه مقبره «سلطان سلیمان» وارد سوریه شد

 

 

سربازان ترکیه با همراهی تانک‌ها و خودروهای زرهی وارد شمال سوریه شده و یک مقبره تاریخی وابسته به امپراتوری عثمانی و محافظان آن را تخلیه کردند.

این عملیات ساعت ۲۱شب گذشته به وقت محلی شروع شد و صبح امروز به پایان رسید.

نخست وزیر ترکیه پیشتر هم در چندین پیام توئیتری عملیات نیروهای ترک در داخل سوریه را "کاملا موفقیت آمیز"توصیف کرد.

داود اوغلو خاطرنشان کرد هیچ درگیری نظامی میان نیروهای ترک و جنگجویان داعش صورت نگرفت ولی یک سرباز ترک بر اثر تصادف جان سپرده است.

ترکیه این مقبره را به عنوان بخشی از خاک خود به حساب می آورد.

سلطان سلیمان، پدربزرگ عثمان، بنیانگذار امپراتوری عثمانی است.

صدها نفر از سربازان ترکیه با همراهی تانک‌ها و خودروهای زرهی وارد شمال سوریه شده و یک مقبره تاریخی وابسته به امپراتوری عثمانی و محافظان آن را تخلیه کردند.

احمد داود اوغلو، نخست وزیر ترکیه گفت بقایای سلیمان شاه به منطقه دیگری در سوریه منتقل خواهد شد. او افزود سربازان ترک مجموعه مقبره را تخریب کرده اند تا از افتادن آن به دست داعش جلوگیری کنند.

این عملیات ساعت ۲۱شب گذشته به وقت محلی شروع شد و صبح امروز به پایان رسید. کاروان بزرگی شامل ۶۰۰سرباز و حدود ۱۰۰تانک و خودروی زرهی از کوبانی عبور کرده و حدود ۳۵کیلومتر به سمت جنوب در محل مقبره در کنار کرانه‌های رود فرات پیش رفتند. گمان می رود سلیمان شاه در آب این رودخانه غرق شده باشد.

داود اوغلو در سخنرانی تلویزیونی امروز خود گفت "ما به نیروهای مسلح ترک دستور دادیم از ارزش‌های معنوی و امنیت پرسنل مسلح ما در آنجا حفاظت کنند."

نخست وزیر ترکیه پیشتر هم در چندین پیام توئیتری عملیات نیروهای ترک در داخل سوریه را "کاملا موفقیت آمیز"توصیف کرد.

او افزود بقایای مقبره سلیمان شاه به ترکیه منتقل شده اند ولی بزودی در منطقه دیگری در سوریه منتقل خواهد شد که به مرز ترکیه نزدیک تر خواهد بود و تحت کنترل نظامی ترکیه قرار خواهد گرفت.

داود اوغلو خاطرنشان کرد هیچ درگیری نظامی میان نیروهای ترک و جنگجویان داعش صورت نگرفت ولی یک سرباز ترک بر اثر تصادف جان سپرده است.

ترکیه این مقبره را به عنوان بخشی از خاک خود به حساب می آورد. سلیمان شاه پدربزرگ عثمان، بنیانگذار امپراتوری عثمانی است.

از این مقبره بطور پیوسته و چرخشی توسط ۴۰سرباز ترک نگهداری می شود. بر طبق پیمانی که در سال ۱۹۲۱میان ترکیه و فرانسه امضا شده است ترکیه حق استقرار سرباز و برافراشتن پرچم خود در این منطقه را دارد.

 

 

انفجار در محل اقامت سفیر ایران در لیبی

 

 

 

 یک مقام امنیتی لیبی به رسانه‌ها خبر داده است که دست کم دو انفجار در اطراف ساختمان محل اقامت سفیر ایران در طرابلس، پایتخت لیبی رخ داده است.

این مقام امنیتی گفته است در یکی از این انفجارها، دستگاهی در آستانه‌ی ورودی اقامت‌گاه سفیر که در منطقه‌ی مرکزی طرابلس قرار دارد، منفجر شده است.

گفته می‌شود ساختمان در هنگام وقوع حمله خالی بوده و در این انفجارها به کسی آسیب نرسیده و ساختمان هم آسیب اندکی دیده است.

مقامات امنیتی در حال بررسی دقیق‌تر این حادثه هستند.

شبه‌نظامیان وابسته به گروه موسوم به دولت اسلامی مسئولیت این انفجارها را بر عهده گرفته‌اند.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی ایران هم این انفجارها را محکوم کرده و درباره اوضاع لیبی گفته است که، «معتقدیم تحولات در این کشور باید از طریق توافق سیاسی و انجام گفتگوهای ملی میان طرف‌های درگیر به نتیجه برسد و زمینه‌ها برای شکل‌گیری یک دولت متحد ملی فراهم شود تا از این طریق راه بر تروریست‌ها و افراط‌گرایان بسته شود.»

 

 

 

دولت در پی اجرای طرح کاهش ضربتی طلاق

 

 

 

شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از طرح ضربتی کاهش طلاق خبر داده که در ستاد ملی زن و خانواده در حال بررسی است و هدف آن کاهش نرخ طلاق در کشور است.

مولاوردی به برنامه‌های اجرا شده به منظور کاهش طلاق که توسط نهادهای دیگر به کار گرفته شده‌اند هم اشاره کرده اما گفته است که آن برنامه‌ها به اندازه‌ی کافی اثرگذار نبوده‌اند. او از جمله‌ی این برنامه‌های ناموفق به طرح‌های «مطلع مهر» و «رحمت» اشاره کرده است.

پیش‌تر همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی کشور هم از طرحی با نام «بشیر» که از دی ماه گذشته اجرایی شده است، برای کاهش طلاق نام برده بود.

حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی بهزیستی هفته‌ی گذشته درباره‌ی این طرح یادآور شده بود که اصولاً این طرح با توجه به تاکید رهبر در مبحث تحکیم بنیان خانواده ها طراحی شده است.

او همچنین خبر داده بود که اجرای طرح بشیر از استان‌های با نرخ طلاق با شیب بالا آغاز و سپس به استان‌های دیگر هم پرداخته می‌شود.

 

 

 

تجمع اعتراضی پرستاران مقابل مجلس

 

 

امروز حدود هزار پرستار از نقاط مختلف ایران مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.

معترضان معتقد هستند پس از اجرای طرح تحول سلامت،  افزایش حقوق شامل حال پرستاران به رغم چند برابر شدن حجم کارشان نشده است.

پرستاران حاضر از مناطق مختلف از جمله یزد، خوزستان، گلستان، اصفهان و تهران مقابل مجلس آمدند.

صبح امروز حدود هزار پرستار از نقاط مختلف ایران مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این افراد نسبت به عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و افزایش اختلاف پرداختی بین پزشکان و پرستاران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت معترض‌ هستند.

معترضان معتقد هستند پس از اجرای طرح تحول سلامت، حقوق پزشکان بیمارستان ها‌ و مراکز درمانی دولتی چند برابر شد اما این افزایش حقوق شامل حال پرستاران به رغم چند برابر شدن حجم کارشان نشده است.

پیش از این دبیرکل خانه پرستار این طرح را به شدت ظالمانه‌ دانسته و گفته بود اختلاف در پرداخت‌ها را بین پزشک و پرستار بیشتر می‌کند. به گفته محمد شریفی مقدم اگر اختلاف در پرداخت‌ها قبلا چند میلیون بود در حال حاضر به چند ده میلیون تومان می‌رسد.

پرستاران حاضر از از مناطق مختلف از جمله یزد، خوزستان، گلستان، اصفهان و تهران مقابل مجلس آمدند.

افراد معترض از نمایندگان خواستند رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پاسخگوی آنها باشد و همچنین وزیر بهداشت هم احضار شود.

 

 

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>