Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

بلیتی که قیمتش را تماشاگر تعیین می ‌کند

$
0
0

 

بلیتی که قیمتش را تماشاگر تعیین می ‌کند

.

 

http://alikonline.ir/fa/fa/news/culture/item/1742-

بلیتی-که-قیمتش-را-تماشاگر-تعیین-می-‌کند

.

 

به گزارش خبرگزاری صبا، این روز‌ها نمایش «بازی یالتا» به کارگردانی لوون هفتوان در سالن تازه تاسیس کنش معاصر در حال اجرا است. نویسنده این نمایش برایان فریل نمایشنامه ‌نویس و نویسنده داستان کوتاه ایرلندی است. او که با نام چخوف ایرلند شناخته می‌ شود، «بازی یالتا» را براساس داستان «بانو با سگ ملوس» اثر آنتوان چخوف نوشته است. وحید رهبانی که نقش دیمیتری را در این نمایش بر عهده دارد، این نمایشنامه را برای لوون هفتوان ترجمه کرده است. طراحی پوستر «بازی یالتا» را آیدین آغداشلو انجام داده است. جدا از همه این مسائل، آنچه در این نمایش از نکات قابل توجه است اجرای طرح بلیت برای همه است. کلمه همه از کنار هم نشستن واژه‌ های آغازین جمله هر چه مقدور هست، شکل گرفته است. آنچه در ادامه می ‌خوانید گفت‌ و‌ گویی است در مورد طرح بلیت برای همه با لوون هفتوان کارگردان این نمایش و آلبرت بیگ ‌جانی، تهیه‌ کننده و مدیر تولید «بازی یالتا» که تا جمعه ۳۱اردیبهشت هر شب ساعت ۲۰در سالن کنش معاصر واقع در میدان فلسطین، خیابان طالقانی، بین خیابان سرپرست و فریمان، پلاک ۵۴٢ روی صحنه می ‌رود.

 

هدف اولیه شما از اجرای طرح بلیت برای همه چه بود؟

آلبرت بیگجانی: هدف ما در ابتدا این بود که قشری که خرید بلیت ۳۰هزار تومانی برایش دشوار است از دیدن تئا‌تر محروم نشود از سوی دیگر می ‌خواستیم بگوییم که بخش دولتی و خصوصی می‌ تواند به این شیوه هم از اهالی تئا‌تر و هنرمندان و هم از مخاطبان آن حمایت کند.

لوون هفتوان:‌‌ همان ‌طور که آلبرت اشاره کرد هدف اصلی این طرح فراهم کردن امکان دیدن نمایش برای همه است. (با خنده) این‌که تنها تنبلی مانع از دیدن نمایش شود و نه تنگدستی. این سیستم در اروپا و آمریکای شمالی سال ‌های سال است که اجرا می‌ شود. نام این طرح در آن سوی آب pay what you can یا بده هر چقدر می ‌توانی است. ما نام آن را به بلیت برای همه تغییر دادیم. این طرح در ایران برای اولین بار اجرا می ‌شود. تصور ما این بود که پیش از شروع اجرا برای این طرح اسپانسر پیدا کنیم که نتوانستیم. بنابراین طی صحبت ‌‌هایمان با آلبرت به این نتیجه رسیدیم که نهایتا از جیبمان پرداخت خواهیم کرد. ما اگر پیش از شروع نمایش اسپانسرمان را بشناسیم، می ‌توانیم عنوان و لوگو آن را در بروشورمان ذکر کنیم که فرضا فلان بانک اسپانسر اجراهای pay what you can شده است.

 

 

ساختار طرح بلیت برای همه به چه صورت است؟

بیگجانی: اگر بخواهم به طور مشخص در مورد نمایش «بازی یالتا» صحبت کنم باید بگویم ظرفیت سالن کنش معاصر ۱۴۰نفر است. ما در روزهای جمعه دهم، بیست و چهارم و سی و یکم اردیبهشت جدا از اجرای اصلی که ساعت هشت شب روی صحنه می ‌رود، ساعت پنج عصر هم اجرا خواهیم داشت. برای این اجرا در نظر گرفته ‌ایم که اگر ۱۰۰صندلی پر شود با بلیت ۳۰هزار تومانی ما باید سه میلیون تومان درآمد داشته باشیم. (با خنده) اسپانسر فرضی ما در ازای درج نامش در بروشور پرداخت سه میلیون تومان به گروه را تضمین می ‌کند و ما طرح بلیت برای همه یا هر چه مقدور است را اجرا می‌ کنیم. به این صورت که تمامی علاقه ‌مندان به تئا‌تر در اجراهایی که به تاریخ آن اشاره کردم، می ‌توانند با پرداخت حداقل دو هزار تومان یا بیشتر (هر چه در توانشان است) به تماشای نمایش بنشینند. هر مبلغی که در پایان اجرا جمع شد به اسپانسر تعلق می‌ گیرد. ممکن است در پایان اجرا یک میلیون، یک میلیون و پانصد، دو میلیون یا هر مبلغ دیگری جمع شود. به این صورت بخشی یا تمام آن سه میلیون به اسپانسر برگردانده می ‌شود و این مبلغ از جیب گروه نمی‌ رود.

هفتوان: شیوه اجرای این طرح به این صورت است که صندوقی در لابی سالن گذاشته می‌ شود، تماشاگرانی که وارد می‌ شوند هر چقدر که در وسعشان است از کف دو هزار تومان در آن صندوق می ‌ریزند. مبلغ جمع شده ممکن است پانصد هزار تومان یا یک میلیون تومان یا هر چیز دیگری باشد. هر مبلغی که از این صندوق به دست آمد به اسپانسر تعلق می‌ گیرد. (با خنده) حتی ممکن است بیش از سه میلیون تومان جمع شود.

بیگجانی: (با خنده) که البته احتمال رخ دادن چنین اتفاقی کم است.

هفتوان: ولی در خارج از ایران چون این اتفاق کاملا جا افتاده است، فرضا من می‌ دانم که روز یکشنبه می ‌توانم فلان اجرا را به صورت pay what you can ببینم که اسپانسر آن فلان کمپانی است. تعداد این‌گونه اجرا‌ها آن ‌قدر زیاد است که مثلا من در روز یکشنبه، می ‌توانم دست به انتخاب بزنم که کدام اجرا را ببینم. (با خنده) ممکن است یک نفر در آن روز همت به خرج داده و به جای دو هزار تومان، دویست هزار تومان بپردازد.

به اسپانسر فرضی اشاره کردید. تا کنون اسپانسری برای این طرح اعلام آمادگی کرده است؟

بیگجانی: اسپانسر دولتی خیر ولی خانم ادنا زینلیان طراح صحنه و لباس به صورت شخصی اعلام آمادگی کردند که هزینه یک شب از این اجرا‌ها را تقبل کنند. برای یکی دیگر از شب‌ ها نیز یکی از مخاطبان ما این کار را انجام می‌ دهد که تمایلی به مطرح شدن نامش ندارد. تاکید می ‌کنم که اسپانسر دولتی برای این کار به سراغ ما نیامده است. در واقع از سه اجرایی که به این صورت روی صحنه می ‌روند برای دو اجرا اسپانسر داریم. اگر تنها حتی یکی دیگر از گروه‌ های تئاتری اعلام کند که می‌خواهد طرح بلیت برای همه یا هر چه مقدور هست را اجرا کند، ما به هدفمان در راستای جا انداختن این طرح رسیده ‌ایم.

هفتوان: ایده‌ آل ما اعلام آمادگی یکی دیگر از گروه ‌ها برای اجرای این طرح است.

 

 

بلیت برای همه یا هر چه مقدور است

گروه تئا‌تر دیماک با مدیریت آلبرت بیگجانی به مناسبت فرا رسیدن اردیبهشت تئا‌تر ایران و در راستای تحقق گفتمان تئا‌تر برای همه از طرح جدید خود بلیت برای همه یا هر چه مقدور است، رونمایی کرده است. مطابق این طرح تمامی علاقه ‌مندان به تئا‌تر می ‌توانند با پرداخت حداقل دو هزار تومان یا بیشتر (هر چه در توانشان است) روزهای جمعه دهم، بیست و چهارم و سی و یکم اردیبهشت در ساعت پنج بعد از ظهر به تماشای نمایش «بازی یالتا» بنشینند. اجرای اصلی این نمایش هر شب ساعت ۲۰با مبلغ بلیت سی هزار تومان در سالن کنش معاصر روی صحنه می ‌رود.

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>