Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9380

امضا سند همکاری جامع تهران-ایروان

$
0
0

امضا سند همکاری جامع تهران-ایروان

  .

http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/2227-

امضا-سند-همکاری-جامع-تهران-ایروان

.

وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران از امضای سند جامع همکاری در زمینه های مختلف بین ایران و ارمنستان در نشست روز دوشنبه و توافق برای چهار برابر شدن ظرفیت تبادل برق دو کشور در آینده ای نزدیک خبر داد.

حمید چیت چیان و همتای ارمنستانی وی، آشوت مانوکیان عصر روز دوشنبه در پایان نشست پایانی چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های ایران و ارمنستان در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه این سند در زمینه های انرژی، تبادل برق، گاز طبیعی، مسائل زیست محیطی رودخانه ارس، همکاری های بانکی و بیمه ای، ایجاد منطقه آزاد تجاری در خاک ارمنستان و گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی در آستانه سفر رییس جمهوری به این کشور امضا شده افزودند:توسعه مسیرهای شمال-جنوب بویژه در زمینه انتقال برق از طریق ارمنستان و روسیه و راه های حمل و نقل جاده ای و ریلی نیز در این سند جامع مورد توافق قرار گرفت.

چیت چیان ضمن گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: اینک ظرفیت تبادل برق دو کشور 300 مگاوات است که از طریق دو خط انتقال انجام می شود و با ساخت یک خط انتقال جدید که با سرمایه گذاری ایران در حال انجام است، ظرفیت انتقال برق به چهار برابر میزان کنونی- یعنی یک هزار و 200 مگاوات- افزایش می یابد.

وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران از گازرسانی به دو شهر ارمنستان از سوی شرکت ملی گاز ایران خبر داد که بر پایه این سند جامع اجرا می شود.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک توربین های بادی ساخت ایران در ارمنستان به بهره برداری برسد.

به گفته این مسئول، سند دیگری برای همکاری بین موسسه های تحقیقاتی دو کشور امضا شد.

آشوت مانوکیان وزیر زیرساخت های انرژی و منابع طبیعی ارمنستان، نیز در این نشست گفت: سند جامع همکاری های دو کشور که امروز امضا شد، از اهمیت زیادی برای دولت ارمنستان برخوردار است و پایه گذار همکاری های بیشتر بین دو کشور در یک سال آینده می شود.

چهاردهمین نشست کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان که صبح همان (روز دوشنبه) با حضور وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران و وزیر زیرساخت انرژی و منابع طبیعی جمهوری ارمنستان، آغاز به کار کرده بود با امضای ستد جامع به کار خود پایان داد.

در سخنرانی آغازین این نشست وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران گفت: شرایط مساعدی برای فعالیت تازه و همکاری دو کشور در بخش های مختلف تجاری و اقتصادی مانند ارتباطات جاده ای، خطوط ریلی و هوایی، کشاورزی و دامپروری، گردشگری، آب و برق، معدن و... فراهم شده است و چنانچه دولت ارمنستان شرایط لازم برای حضور جدی بخش خصوصی ایران را در بازار اورآسیا فراهم کند، موثر واقع می شود.

معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران نیز امروز در دیدار وزیر زیرساخت انرژی و منابع طبیعی جمهوری ارمنستان، توسعه همکاری های بانکی و گمرکی برای افزایش حجم مبادلات دو کشور را ضروری دانست و افزود: متاسفانه روابط اقتصادی و حجم تجارت میان طرفین متناسب با روابط سیاسی و عزم و اراده مسئولان بلندپایه دو کشور برای افزایش تعاملات افزایش نیافته است و جا دارد کمیسیون مشترک دوجانبه در این زمینه بیشتر فعال باشد.

مانوکیان نیز در این دیدار اظهار داشت: همکاری های منطقه ای در زمینه انرژی و ساخت خط انتقال انرژی میان ایران، ارمنستان و گرجستان یا شراکت ترکمنستان و روسیه در این زمینه می تواند سطح مبادلات را بیش از پیش ارتقا دهد.

وی ایجاد گذرگاه ارتباطی میان دریای سیاه با خلیج فارس را از اولویت های دولت خود برشمرد و اعلام کرد خط سوم انتقال برق میان دو کشور پیشرفت قابل توجهی داشته است.

این مقام ارمنستانی از همکاری شرکت های ایرانی برای ایجاد زیرساخت ها و گازرسانی به برخی مناطق ارمنستان نیز قدردانی کرد.

مانوکیان به پیگیری های ارمنستان برای کاهش آلودگی رودخانه ارس اشاره کرد و از ساخت نیروگاه برقی روی این رودخانه با مشارکت ایران و نیز لزوم احداث مناطق آزاد در ارمنستان با استفاده از تجارب ایران را به عنوان دستورالعمل کمیسیون مشترک دانست.

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9380

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>