Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

نشست « ارزیابی ارتباط فرهنگی» بین هموطنان ادیان توحیدی

$
0
0

نشست « ارزیابی ارتباط فرهنگی» بین هموطنان ادیان توحیدی

ضمیمه روزنامه آلیک – پنج شنبه هفتم آذر 1392

http://www.alikonline.ir/images/stories/2013/november/28/1-farsi.pdf

http://www.alikonline.ir/images/stories/2013/november/28/2-farsi.pdf

 

 

 

 

روز دوشنبه 27 ابان به مناسبت هفته کتاب و به دعوت اداره کل اقلبت های مذهبی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سمیناری یک روزه در ساختمان « سرای اهل قلم » برگزار گردید.

در این گرد همایی که با حضور و سخن رانی مشاور مقام معظم رهبر ، دکتر علی اکبر ولایتی انجام پذیرفت رهبران مذهبی ، نمایندگان ، اندیشمندان ، مترجمین ، نویسندگان و ناشران اقلیت های مذهبی حضور داشتند و برخی از ایشان به نمایندگی از جامعهئ خویش به ایراد سخن رانی پرداختند.

اای سعید تقوی که به مدت شانزده سال مسئولیت دفتر اقلیت ها را عهده دار بوده و اینک به سمت دیگری گمارده شده اشت ، سخنگو و گردانندهء این سمینار بود. آقایان عباس صالحی معاونت فرهنگی وزارت و دکتر محمد رضا وصفی از اداره امور اقلیتها نیز در این جلسه حضور داشتند.

به نمایندگی از سوی جامعهء ارمنیان شاعر ، مترجم و مسئول بخش ادبی روزنامه آلیک واراند گرجیان با اشاراتی به سوابق تاریخی و با تمرکز بیشتر بر موضوعات و مسائل کنونی ارمنیان سخنرانی مبسوطی ارائه نمود.

کمابیش در حول و حوش همین مطالب آقای هویک بهبو از سوی جامعهء آشوری ، آقای همایون سامه یان از طرف جامعه یهودی و دکتر اهورایی از طرف زرتشتیان ایران موضوعاتی را مطرح و پیشنهاداتی ارائه نمودند.

هر ایرانی با هر دین و مذهبی در ساخت و ساز این خاک نقش دارد و ریشهء او در این سرزمین است و همه با این نگاه در این سرزمین زندگی می کنیم تا ایرانی آباد را به نسل بعد تحویل دهیم.

ابتدا صالحی در نشست « ارزیابی ارتباط فرهنگی بین هموطنان بین پیروان ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راههای توسعه و تعمیق آن » گفت

نگاه معونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد آن است که ایران را برای ایرانی می داند و می خواهد ایرانیان با نگاه خلاق و فعال حرکت کنند تا جوانان نه تنها نیاز به مهاجرت را احساس نکنند بلکه ایران را همچنان زادگاه و ادامه دهنده مسیر وجودی و حیات خویش بدانند . این مساله نیازمند آن است که نسل های پیشین به نسل جدید امید دهند و دستگاههایی که نقشی در این حوزه دارند مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، فرصتی را فراهم کنند تا تاریخ گذشته ایران با یک همزیستی مسالمت آمیز به صورت فعال ادامه پیدا کند و خلاقیت ایرانیان در کنار هم نشان داده شود همان گونه که در طول تاریخ شاهد آن بوده ایم.

به گزارش ایلنا عباس صالحی ( معاون فرهنگی وزارت فرهنگو ارشاد اسلامی ) در نشست ارزیابی ارتباط فرهنگی بین هموطنان پیرو ادیان توحیدی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و راههای توسعه و تعمیق آن کهبا حضور اقلیت های دینی در سرای اهل قلم برگزار شد با تشکر از برگزار کنندگان این جلسه که فرصت این دیدار را فراهم کردند اظهار کرد:

از محمد رضا وصفی ، مدیر کل مجامع تشکلها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می خواهیم که فرصت دیدار دوباره با هموطنان فرهیخته و فرهنگی اقلیت را فراهم کنند تا مسائل فرهنگی را با این هموطنان بر اساس گفتگو پیش ببریم.

وی با اشاره به صحبت های علی اکبر ولایتی درباره تاثیر اقلیت ها بر تاریخ اسلام و ایران و خدمات اسلام به اقلیت ها گفت :

تعامل و تبادل فرهنگی قبل و بعد اسلام در ایران باعث رشد و پیشرفت شد و این تبادل فرهنگی مایه قوام این سرزمین شده است با این نگاه می توان دریافت که هر ایرانی با هر دین و مذهبی در ساخت و ساز این خاک نقش دارد و ریشه او در این سرزمین است و همه با این نگاه در این سرزمین زندگی میکنیم تا ایرانی آباد را به نسل بعد تحویل دهیم.

در این مراسم دکتر علی اکبر ولایتی ، مشاور مقام معظم رهبری و عباس صالحی ، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند نمایندگان مجامع آشوریان ، کلیمیان و زرتشتیان نیز در این نشست درباره دغدغه ها و چالش های مرتبط و غیرمرتبط به حوزه کتاب به گفتگو رداختند و دکتر محمدرضا وصفی ، مدیرکل مجامع تشکلها و فعالیت های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سعید تقوی به عنوان نمایندگان وزارت ارشاد به سوالات و دغدغه های آنان پاسخ دادند.

هویک بهبو ، نماینده مجامع آشوریان در این نشست به مساله مهاجرت اقلیت ها به خارج از کشور و ضعیف شدن آنها از نظر اقتصادی و جمعیتی اشاره کرد و ادامه کار این مجامع را به حمایت های اقتصادی دولت منوط دانست و گفت:

امروز جامعه بین الملل نگاه خاصی به اقلیت ها دارد. حضور اقلیت ها در ایران امتیاز و مایه مباهات برای ایران در مقابل تبلیغات سوء کشورهای بیگانه است.

وی در ادامه به مشکلات نشر کتاب و نشریات آشوریان اشاره کرد و افزود:

طبق آمار خانه کتاب ، آشوریان از سرانه بالای مطلوبی در مطالعه برخوردارند. بنابراین دولت می تواند ضوابط خاصی را برای سهمیه کاغذ و کتاب برای اقلیت ها در نظر بگیرد زیرا اگر از کتاب ها حمایتی صورت نگیرد و خریداری نشود نمی توانیم به حیات خود ادامه دهیم.

بهبو یکی از راهکارهای پیشنهادی مجمع آشوریان برای ممانعت از مساله مهاجرت اقلیت ها و توجه به دغدغه های آنان را انتخاب مشاورانی از اقلیت ها در مراکز دولتی عنوان کرد و گفت : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش می توانند از این مشاوران استفاده کنند.

وی در ادامه به انعکاس ضعیف ارتباط ها با جامعه ایرانی اشاره کرد و افزود:

اگر انعکاس این گردهماییها در جامعه بیرونی نباشد هیچ منفعتی برای ما نخواهد داشت . دولت جدید دولت تدبیر و امید است و ما امیدواریم این صحبت ها ادامه پیدا کند زیرا کارفرهنگی در جامعه فرهنگی غیرمسلمان کمتر صورت می گیرد . ما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مامن و پناه گاه خود می دانیم و می خواهیم همه مسائل حتی مسائل سیاسی از این کانال ارتباطی حل شوند.

بهبو در ادامه به مسائل و مشکلات اشوریان در کشور سوریه و امادگی هر گونه حمایت از آنها اشاره کرد.

دکتر محمدرضا وصفی نیز در ادامه به اقای بهبو پیشنهاد داد تا نمایندگان این مجامع حتی برای گفتگوی کوتاه با همبه محضر علما و مراجع قم بروند و ارتباط های فرهنگی بین ادیان را بیشتر کنند.

سعید تقوی در پاسخ به مساله مهاجرت اقلیت اشوریان گفتک

مساله مهاجرت در میان مسلمانان هم وجود دارد که این امر به مسائل شغلی و تحصیلی باز می گردد و مهاجرت اقلبت ها جریان های پشت پرده ای دارد که از سوی صهیونیستها اداره می شود.

در بحث نشریات نیز سیزده نشریه ویژهء اقلیت ها داریم که یک مورد آن اختصاص به آشوریان دارد . در گذشته کاغذ دست ارشاد بود این وزارت خانه از سهمیه خود کاغذ در اختیار اقلیت ها قرار می داد اما بعد از جریان خصوصی سازی و مشکل بودجه این حمایت ها ادامه پیدا نکرد. در بحث خرید کتاب ها می توان این اثار  را برای مدارس یا کتاب خانه های عمومی و مساجد خریداری کرد به همین دلیل از ناشران اقلیت پانصد جلد کتاب خریداری و به اماکن مذهبی اقلیت ها اهدا شد.

بیشتر کتاب های اقلیت ها هم همشه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد مجوز گرفته اند به جز برخی موارد خاص اقلیت های زرتشتی که ان هم در حال بررسی و پی گیری است.

همایون سامه یح ، نماینده مجمع کلیمیان نیز در این نشست به ایجاد ارتباط بهتر میان اقلیت ها به واسطه حضور مراسم و اعیاد اشاره کرد و در ادامه خواستار تفاوت قائل شدن میان یهودیان و صهیونیست شد و گفت:

ما در بحث تولید کتاب و نشریات و ماهنامه هیچ مشکلی با ارشاد نداریم و اکنون در حال تدوین فرهنگ لغت از زبان فارسی به عبری هستیم.

در ادامه دکتر اهورایی ، نماینده مجمع زرتشتیان نیز برپایی این نشست ها را بسار پربار برای تعامل میان فرهنگها دانست و گفتک

اقلیت ها در این مجالس می توانند در باره تولید کتاب و نشریات صحبت و ان را به هم معرفی کنند.

وی ادامه داد: ما همواره از همکاری صمیمانه سعید تقوی در اخذ مجوز برای کتاب ها برخوردار بودیم و اگر در حوزه اثار ، نواقصی وجود داشت با راهنمایی و درایت ایشان برطرف و سپس موجوز آن صادر شد .انتشارات فربه در طول پنجاه سال فعالیت خود صد و بیست عنوان کتاب در حوزه های فرهنگ و تمدن و زبان و آئین ایران باستان منتشر کرده است . این انتشارات ، نشریه فربه را هر دو ماه یک بار با موضوع مرتبط با کتاب منتشر می کند اما مساله کاغذ و مشکلات اقتصادی بر ادامه چاپ این نشریه تاثیر گزار بوده اند . وزارت ارشاد می تواند در بحث پست نشریات ، تخفیف ویژه ای را در نظر بگیرد و از این حیث به ما کمک کند زیرا ارسال این نشریه به شهرستانها هزینه بیشتری از چاپ آن دارد.

در ادامه این نشست الهیاری دبیر بیست و یکمین دوره هفته کتاب ایران نیز در این مراسم گفت:

با توجه به دقت علمی این انتشارات در تولید کتاب که منجر به اخذ مجوز در کوتاه ترین زمان ممکن از سوی وزارت ارشاد می شود شاهد انتشار این کتاب ها از سوی ناشران غیرمتخصص هستیم و چرا این نویسندگان برای چاپ کتاب به شما مراجعه نمی کنند؟

اهورایی در پاسخ به این سوال گفت:

به دلیل سرعت چاپ و نیز توزیع کتاب است زیرا همان گونه که خود می دانید ما در توزیع اثار خود با محدودیت مواجه هستیم اما نویسنده علاقه مند به توزیع کتاب خود در سراسر کشور است.

دکتر علی اکبر ولایتی در این نشست ضمن مرور نقش اقلیت های دینی و برشمردن خدمات علمی آنها به جهان اسلام گفت:

علم سرزمینی نیست و جهانی است. شکل گیری تمدن را هم نمی توان تنها به یک گروه تعمیم داد زیرا در هر زمان مرکزیت تمدن در یک نقطه از دنیا بود.

وی افزود : هر کس که عالم است باید سخاوتمند باشد زیرا زکات علم نشر علم است . در اسلام بالاترین و بیشترین ارج و احترام به دیگر ادیان بخصوص آنها که صاحب علم و فضیلت بودند را می بینید. این مساله نشان دهندهء جاذبه اسلام و توجه اسلام به علم است نه منشاء آن . اما باید این را هم در نظر داشت که پنجاه درصد تمدن اسلام مدیون ایرانیهاست. اقلیت ها زیر چتر حکومت اسلامی رشد پیدا کرده اند و شرائطی که اسلام برای جایگاه علم بوجود آورد باعث شد تا علما زینت دربار حکما در طول تاریخ این تمدن باشند. ما امیدواریم که هر روز شاهد رشد و بالندگی بیشتر و ابداعات و اخراعات عالمان مسلمان و اقلیت ها در ایران باشیم.

 

 










Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>